Archiefbeeld 2010: Een vrouw in Aceh krijgt publiek stokslagen omdat zij voedsel verkocht tijdens de Ramadan. Het slachtoffer van de groepsverkrachting hangt hetzelfde lot boven het hoofd.
Volledig scherm
Archiefbeeld 2010: Een vrouw in Aceh krijgt publiek stokslagen omdat zij voedsel verkocht tijdens de Ramadan. Het slachtoffer van de groepsverkrachting hangt hetzelfde lot boven het hoofd. © REUTERS

Stokslagen voor slachtoffer na groepsverkrachting

Een vrouw uit Aceh, in Indonesië, is vorige week door acht mannen verkracht omdat zij een affaire heeft met een getrouwde man. Het slachtoffer hangt ook nog een afranseling met stokslagen in het openbaar boven hoofd. Het hebben van een affaire is namelijk in strijd met de heersende religieuze wetten.

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Klimaatactivisten bezetten terrein van FrieslandCampina
  Play

  Klimaatac­ti­vis­ten bezetten terrein van Friesland­Cam­pi­na

 2. Bijleveld: 'We hadden in Afghanistan willen blijven'
  Play

  Bijleveld: 'We hadden in Afghanis­tan willen blijven'