Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

Straf voor babysitter die kleuter (3) aan pedofiel gaf

Een rechtbank in Cardiff, de hoofdstad van Wales, heeft een kinderoppas (28) veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien jaar. De vrouw stond terecht voor het overhandigen van een driejarig jongetje aan een bekende pedofiel. De man (32) werd eveneens veroordeeld: hij verdwijnt levenslang achter tralies.

Claire S., die een kinderoppasdienst vanuit een woning in Cardiff regelde, vertelde in de rechtbank dat ze verliefd was op de homoseksuele partner van de pedofiel. Door jonge kinderen aan de pedofiel aan te bieden, hoopte ze hun relatie te saboteren om zo zelf kans te maken. Ze stelde haar slaapkamer ter beschikking zodat de pedofiel het jongetje ongestoord kon verkrachten. De man verdoofde steeds zijn slachtoffer en filmde de verkrachting.  

Video's
De zedenfeiten kwamen aan het licht toen de politie een routine check deed op de computer van de pedofiel, die al eerder was veroordeeld voor het verkrachten van kinderen. Ze vonden foto's en twee seksvideo's waarop het driejarig jongetje met gesloten ogen te zien is. 

Claire S. en de pedofiel probeerden op het laatste nippertje nog te vluchten nadat de politie de vondst had gedaan, maar het duo werd iets later gearresteerd. De vrouw gaf de feiten toe en kreeg een gevangenisstraf van zestien jaar. Ze mag nooit meer met kinderen werken. De pedofiel verklaarde niet verantwoordelijk te zijn voor de verkrachtingen omdat hij aan een persoonlijkheidsstoornis zou lijden. Hij kreeg een levenslange gevangenisstraf.