Jongeren leggen bloemen neer voor de overleden Carlo op de plek op Mallorca waar hij werd aangevallen.
Volledig scherm
Jongeren leggen bloemen neer voor de overleden Carlo op de plek op Mallorca waar hij werd aangevallen. © DPG

Straf voor dodelijke schoppartij kan op Mallorca aanzienlijk hoger uitvallen dan in Nederland

De advocaat van een van de verdachten van de dodelijke schoppartij op Mallorca, waarbij de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven kwam, wil dat de zaak in Nederland voor de rechter komt, omdat zowel daders als slachtoffers Nederlanders zijn. Maar hij weet bovendien dat de straffen in Spanje voor dit soort delicten aanzienlijk hoger kunnen uitvallen dan in Nederland.

373 reacties

 • Mark Smits

  4 dagen geleden
  Belachelijk dat ze niet in Spanje veroordeeld worden...of misschien is het nog wel erger dat wij zulke lage straffen geven.
 • a Kraaijeveld

  1 week geleden
  Het is toch in Spanje gebeurd?? Dan moeten ze ook daar berecht worden! Bijkomend voordeel is dat de maatschappij op die manier ook veel langer geen last meer heeft van dergelijk tuig.
 • Wiltens

  1 week geleden
  Het voorval heeft in Spanje plaats gevonden en dient daar beoordeeld te worden. Geen grappen!
 • D.P. Schreuders

  1 week geleden
  Daar laten want die rechters in Nederland kennen we nou wel ,dan wordt het weer pappen en nat houden want de kindertjes hebben rijke ouders dus er is er altijd weer 1 die wel een rechter kent. JAJA we hebben altijd wat te zeggen over corruptie in het buitenland maar geloof nou maar dat het hier net zo erg is alleen op een ander manier gebracht.
 • Elly den Haan

  1 week geleden
  Zeker in Spanje veroordelen, en ook daar de straf uitzitten. De straffen hier zijn zeker veel te laag voor dit soort vreselijke vergrijpen.
 1. Verdachten van doodschoppen Carlo (27) komen uit Hilversum en omgeving, twee van hen melden zich
  Update

  Verdachten van doodschop­pen Carlo (27) komen uit Hilversum en omgeving, twee van hen melden zich

  Zeker twee verdachten van de fatale knokpartij op Mallorca hebben zich gemeld bij de Nederlandse politie. Justitie kan voorlopig niets, aangezien het rechtshulpverzoek vanuit Spanje nog niet binnen is. De twee verdachten horen bij een groep van negen mannen die betrokken zouden zijn bij het doodschoppen van Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen. De groep verdachten komt uit Hilversum en omgeving, bevestigen bronnen tegen deze site.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”