Jongeren leggen bloemen neer voor de overleden Carlo op de plek op Mallorca waar hij werd aangevallen.
Volledig scherm
Jongeren leggen bloemen neer voor de overleden Carlo op de plek op Mallorca waar hij werd aangevallen. © DPG

Straf voor dodelijke schoppartij kan op Mallorca aanzienlijk hoger uitvallen dan in Nederland

De advocaat van een van de verdachten van de dodelijke schoppartij op Mallorca, waarbij de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven kwam, wil dat de zaak in Nederland voor de rechter komt, omdat zowel daders als slachtoffers Nederlanders zijn. Maar hij weet bovendien dat de straffen in Spanje voor dit soort delicten aanzienlijk hoger kunnen uitvallen dan in Nederland.

367 reacties

 • E. Bergshoeff

  4 uur geleden
  Uitleveren dat stel moordenaars!
 • Anoniem

  7 uur geleden
  Typische weer een reactie van een advocaat, voorval is niet in Nederland gebeurd dus gewoon daar berechten. Zullen wel weer kinderen zijn van welgestelde ouders en ja mijn kindje doet zoiets niet. JvdL
 • Nick Miltenburg

  7 uur geleden
  Hier veroordelen is niet alleen moreel niet juist, het roept ook meteen de vraag op waar de grens is. moeten we een drug-verdachte in azië dan ook hier gaan veroordelen? ook al is ditzelfde drugsvergrijp in Nederland niet eens strafbaar? daar gaat het hier dus om, hetgeen wat ze gedaan hebben is strafbaar in het land waar ze waren, en niet per definitie in het land waar ze vandaan komen/wonen. Dus daar veroordelen, dan verzoek tot uitlevering aan nederland om hier de straf uit te zitten.
 • Jos Strijbosch

  9 uur geleden
  Een groot deel van de daders zijn kinderen van steenrijke ouders die bizar veel geld kunnen neertellen voor die Kwalitatief Uitermate Teleurstellende jong van hun. Ik hoef jullie toch niet te vertellen hoe dit haasje gaat huppen? Leefde Peter R. Nog maar. Die wist wel raad met dit soort crapuul
 • Janny Meijerink

  9 uur geleden
  Lever maar uit aan Spanje. Daar is het ook gebeurd.
 1. Hoop voor festivals: uitbraak op megafestival Servië met tienduizenden bezoekers blijft uit

  Hoop voor festivals: uitbraak op megafesti­val Servië met tienduizen­den bezoekers blijft uit

  Een flinke opsteker voor festivals en andere grote buitenluchtevenementen: op het vierdaagse EXIT Festival in Servië is na wetenschappelijk onderzoek géén corona-uitbraak geconstateerd, bevestigt een Servische gezondheidsautoriteit. Het eerste grote festival sinds de pandemie, dat van 8 tot en met 11 juli in Novi Sad plaatsvond, werd dagelijks door bijna 50.000 bezoekers bezocht, onder wie enkele honderden Nederlanders.
 2. Verdachten van doodschoppen Carlo (27) komen uit Hilversum en omgeving, twee van hen melden zich
  Update

  Verdachten van doodschop­pen Carlo (27) komen uit Hilversum en omgeving, twee van hen melden zich

  Zeker twee verdachten van de fatale knokpartij op Mallorca hebben zich gemeld bij de Nederlandse politie. Justitie kan voorlopig niets, aangezien het rechtshulpverzoek vanuit Spanje nog niet binnen is. De twee verdachten horen bij een groep van negen mannen die betrokken zouden zijn bij het doodschoppen van Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen. De groep verdachten komt uit Hilversum en omgeving, bevestigen bronnen tegen deze site.