Volledig scherm
Het strand van Sant Sebastia, waar de waterpolitie het gebied controleert waar het explosief zou zijn gevonden. © REUTERS

Strand Barcelona ontruimd wegens explosief in het water

In Barcelona heeft de politie het populaire strand van Sant Sebastia zondag ontruimd na de vondst van een mogelijk explosief in het water. Dat meldde de plaatselijke politie.

Een team van duikers van de Guardia Civil was de hele dag bezig met het lokaliseren van het explosief, dat op de bodem van de zee ligt, op zo'n 25 meter uit de kust. Een agent die er op vakantie was, zou de bom hebben ontdekt.

Het populaire strand zat op dat moment  vol strandliefhebbers, die verkoeling zochten voor de hitte. Volgens bronnen van de Guardia Civil moesten zij een ander heenkomen zoeken. Er is een veiligheidsperimeter vastgesteld als preventie, totdat het deactiveringsprotocol wordt gestart. Het is vooralsnog niet bekend wat voor soort explosief het is en hoe oud het is.

Mogelijk gaat het om een explosief uit de Spaanse burgeroorlog, zo meldt de krant El Periódico. Experts van het leger zullen het explosief maandag pas ontmantelen. Tot dan blijft het strand volledig afgesloten.

Volledig scherm
De politie ontruimt het strand. © EPA
  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.