Volledig scherm
© THINKSTOCK

'Strontium in kraanwater maakt van alle mannen homo'

De burgemeester van de Peruaanse stad Huarmey is diep bezorgd over de hoge concentratie strontium in het kraanwater. Volgens Jose Benitez zal dit scheikundig element van alle mannen in zijn stad homo's maken. Dat meldt Pink News.

Sinds kort wordt het drinkwater van Huarmey toegevoerd vanuit Tabalosos. Volgens een tv-zender uit de hoofdstad Lima wonen er in Tabalosos 14.000 homoseksuele mannen. En dat is volgens burgemeester Benitez te wijten aan de hoge concentratie strontium in het drinkwater.

'Strontium breekt de mannelijke hormonen af', zegt de burgemeester. 'Nu ons drinkwater uit Tabalosos komt, zal het niet lang duren voordat alle mannen homo' s zullen worden.'

Deze merkwaardige theorie doet menig wenkbrauw fronsen, onder meer van wetenschapper Robert Castro Rodriguez, decaan van de faculteit Farmaceutische Scheikunde van de universiteit van Lima. Hij verklaarde dat grote concentraties strontium in het lichaam uiteindelijk kunnen leiden tot botkanker, bloedarmoede of cardiovasculaire complicaties. 'Maar zeker niet tot homoseksualiteit', verzekerde de geleerde.