Volledig scherm
Honderden mensen staan buiten te wachten voor het hoofdgebouw van de luchthaven. © Twitter

Vluchten luchthaven Zaventem hele dag vertraagd door stroomstoring

De Belgische luchthaven Zaventem laat weten dat alle vluchten zijn vertraagd als gevolg van de grote stoomstoring vanmorgen vroeg. Honderden reizigers konden daardoor niet inchecken of hun vliegtuig verlaten. 

Afgaande op berichten op Twitter zou de stroomstoring omstreeks vijf uur vanmorgen zijn begonnen en omstreeks kwart over zeven zijn verholpen. De oorzaak zou een brand in de kelder zijn maar die informatie is nog niet bevestigd. De luchthaven meldt op haar website dat alle systemen weer werken maar dat nog de hele dag vertragingen worden verwacht en dat vertrekkende reizigers naar alle waarschijnlijkheid op tijd in het hoofdgebouw zullen zijn om hun vlucht te halen. 

Volledig scherm
Alle vluchten © Brussels Airport

Reizigers beklagen zich op Twitter over de volgens hen uiterst gebrekkige communicatie. Een verslaggeefster van de Duitse televisieomroep ZDF schrijft sarcastisch: 'Ongelofelijk. Twee uur later en dan een bericht vol handige informatie.'   

Een Franstalige reiziger postte met evenveel sarcasme een foto van de 'info flash' op de mededelingenborden op de luchthaven met de tekst: 'Hier dan de 'communicatie' op Zaventem'. 

Reizigers kwamen volgens Vlaamse media druppelsgewijs aan op de luchthaven en merkten dan dat ze het hoofdgebouw niet in konden. Honderden mensen stonden buiten aan te schuiven en kregen geen informatie over de stroompanne, meldt de Vlaamse nieuwssite newsmonkey. Er zou nog steeds geen officiële mededeling zijn gedaan door Brussels Airport.

Uit tweets blijkt dat er wel vliegtuigen aankomen op de luchthaven maar dat er momenteel geen toestellen vertrekken omdat mensen niet kunnen inchecken.

Op foto's is te zien dat een grote groep mensen buiten staat te wachten. Op de site van de luchthaven staan meerdere meldingen van vertraagde vluchten.

Volledig scherm
Honderden mensen staan te wachten voor het hoofdgebouw op de luchthaven. © Twitter