Volledig scherm
Een jonge mannetjesolifant in het Kruger Park. © EPA

Stroper gedood door olifant en opgegeten door leeuwen in Zuid-Afrika

Een stroper is deze week om het leven gekomen in het Krugerpark in Zuid-Afrika. Waarschijnlijk is hij aangevallen en gedood door een olifant en daarna gedeeltelijk opgegeten door leeuwen, meldt SANParks, de overkoepelende organisatie van de nationale parken in Zuid-Afrika.

Volgens een persbericht zouden de stropers dinsdagavond in het Krugerpark op pad zijn geweest om illegaal op neushoorns te jagen. Daar werd de man aangevallen en gedood door een olifant, verklaren vier van zijn handlangers. Zij lichtten de familie van de man in, die op haar beurt contact opnam met het park. Er werd nog een zoekactie op poten gezet, maar het lichaam bleek spoorloos.

Pas donderdagochtend werden de resten ontdekt. Volgens parkwachters zou het grootste deel van het lichaam zijn opgegeten door leeuwen. Glenn Phillips, manager van het park, betuigde zijn medeleven aan de nabestaanden, maar gaf ook een waarschuwing mee. ,,Het illegaal en te voet betreden van het Kruger National Park is niet verstandig en brengt veel gevaar met zich mee, dit incident bewijst dat", aldus Phillips. ,,Het is erg triest om te zien dat de dochters van de overledene rouwen om de dood van hun vader. Dat we maar weinig van zijn resten hebben kunnen terugbrengen naar de familie, maakt het nog erger.”

De lokale politie onderzoekt de zaak en heeft de vier andere stropers aangehouden.

  1. President Mexico na vrijlating zoon El Chapo: we willen geen oorlog

    President Mexico na vrijlating zoon El Chapo: we willen geen oorlog

    De Mexicaanse autoriteiten hebben een storm aan kritiek gekregen nadat donderdag de zoon van de bekende drugsbaas El Chapo kort na zijn arrestatie werd vrijgelaten vanwege een geweldsexplosie die de aanhouding veroorzaakte. Maar de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador verdedigt het besluit. ,,De beslissing is genomen om levens te beschermen. Je kan vuur niet met vuur bestrijden. We willen geen doden. We willen geen oorlog’’, zei hij vrijdag op een persconferentie.