Volledig scherm
Canterbury University in Christchurch © AP

Student ligt 2 maanden dood op kamer universiteitscampus, stank leidde tot vondst

Op een universiteitscampus in Nieuw-Zeeland is een lichaam gevonden van een student die al een tijd overleden was. Volgens de BBC was de eerstejaarsstudent al ruim twee maanden dood.

Het stoffelijk overschot werd gevonden nadat andere bewoners van de campus op de Universiteit van Canterbury in Christchurch klaagden over de stank die uit de kamer van de student kwam. Omdat hij er al een tijd lag, was volgens lokale media een speciaal politieteam nodig om het lichaam te identificeren.

De universiteit laat in een verklaring weten geschokt te zijn. ,,Ondanks de uitgebreide programma’s voor geestelijke zorg, is het voor ons ondoorgrondelijk om voor te stellen hoe deze omstandigheden zich hadden kunnen voordoen”, aldus vicerector Cheryl de la Rey. 

De Nieuw-Zeelandse minister van Onderwijs wil dat de universiteit een ‘grondig onderzoek’ instelt.

  1. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
    PREMIUM

    Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

    Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.