Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AP

Supermarktgigant Walmart stopt verkoop e-sigaret

De Amerikaanse supermarktreus Walmart staakt de verkoop van e-sigaretten. Dat maakte de keten vandaag bekend. Wel zal het nog zijn voorraden leegverkopen.

Afgezien van de onzekerheden over de impact van het roken van e-sigaretten op de gezondheid wijst Walmart in een verklaring op de complexere regelgeving omtrent de rookwaren. Behalve voor de Walmart-winkels geldt de ban ook voor de Sam’s Club US-locaties.

Het roken van elektronische sigaretten zou ernstige longklachten veroorzaken. Honderden Amerikanen hebben zich daarmee gemeld in verschillende ziekenhuizen. Al acht van hen zouden zijn overleden. Artsen tasten nog in het duister over de precieze oorzaak. De regering-Trump zou daarnaast werken aan een federaal verbod op bepaalde e-sigaretten. Het gaat dan in eerste instantie om rookwaren met een smaakje.

  1. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.