Volledig scherm
© screenshot

Syriëstrijders dreigen in video met aanslag in Brussel

VideoVandaag hebben twee Syriëstrijders een filmpje op internet gezet waarin ze expliciet Brussel bedreigen. Er komen twee gewapende mannen in beeld met naast hen de zwarte vlag van Islamitische Staat.

Volgens hen was de aanval op de redactie van Charlie Hebdo, ruim een maand geleden, nog maar het begin, zo melden Belgische media: 'Dit is een boodschap voor Frankrijk en voor België. We komen naar Brussel en Parijs, met kalasjnikovs en granaten, met messen en bomauto's. De nachtmerrie is nog maar net begonnen.'

De mannen spreken Arabisch en Frans. Volgens Belgische media is de man rechts in beeld een Belg uit Verviers die begin vorig jaar naar Syrië vertrok. Justitie in België gaat het filmpje onderzoeken.

  1. Bolsonaro hekelt ‘koloniale mentaliteit’ Macron
    Crisis Amazone

    Bolsonaro hekelt ‘koloniale mentali­teit’ Macron

    De spanningen tussen Brazilië en de internationale gemeenschap over de branden in de Amazone lopen verder op. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro reageerde donderdagavond fel op zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron, die de situatie komend weekend op de G7-top in Biarritz aan de orde wil brengen. ,,Zaken over de Amazone bespreken zonder de landen uit de regio daarbij, roept een koloniale mentaliteit op die in de 21ste eeuw misplaatst is’’, aldus Bolsonaro.