Volledig scherm
De Syrische regering wil de gedeeltelijk verwoeste historische stad Palmyra na de bevrijding op de terreurmilitie Islamitische Staat volledig reconstrueren. © anp

Syrische regering wil Palmyra weer opbouwen

De Syrische regering wil de gedeeltelijk verwoeste historische stad Palmyra na de bevrijding op de terreurmilitie Islamitische Staat (IS) volledig reconstrueren.

Volledig scherm
Het hoofd van het Syrische Museum, Mamun Abdul-Karim. © epa

,,We zullen de verwoeste tempel herbouwen op een manier waarmee die zijn historische identiteit behoudt'', citeerde staatspersbureau Sana het hoofd van het Syrische Museum, Mamun Abdul-Karim zondag. Voor de reconstructie zullen zowel originele stenen als nieuwe uit de steengroeven uit de omgeving worden gebruikt, zei hij.

Baal-tempel
IS-strijders hadden de stad in mei vorig jaar veroverd op het Syrische leger. Sindsdien bliezen de jihadisten de 2000 jaar oude Baal-tempel, de Baal-Schamin-tempel, een aantal unieke graven, de triomfboog en een deel van de beroemde zuilenstraat op.

  1. Merkel en Macron willen ontmoeting met Poetin en Erdogan over Syrië

    Merkel en Macron willen ontmoeting met Poetin en Erdogan over Syrië

    De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron hebben tijdens een telefoongesprek met de Russische president Vladimir Poetin aangedrongen op een ontmoeting met hem en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan over de ,,catastrofale humanitaire toestand’’ in de Syrische provincie Idlib. Inzet van de top is een politieke oplossing voor het conflict. Dat heeft Merkels woordvoerder donderdag laten weten.