Volledig scherm
In deze door Syrische staatsmedia vrijgegeven foto zou te zien zijn hoe een vrouw uit Aleppo in het ziekenhuis behandeld wordt na een gifgasaanval door Syrische rebellengroepen. © AP

Syrische staatsmedia: Burgers Aleppo gewond door aanval met gasgranaten

Delen van de Syrische stad Aleppo zijn gisteravond getroffen door gasgranaten. Volgens Syrische staatsmedia raakten tientallen mensen gewond door het vrijgekomen gas. Ze hadden ademhalingsproblemen. Een aantal gewonden is naar het ziekenhuis gebracht. 

Terroristische groeperingen worden voor de aanval verantwoordelijk gehouden. Dat is de term die het regime van de Syrische machthebber Bashar al-Assad gebruikt om de Syrische rebellen mee aan te duiden. Eerder deelde de politie van de Noord-Syrische stad mee dat enkele burgers naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Aleppo is al sinds de zomer van 2012 het strijdtoneel tussen rebellen en de Syrische regering. Eind 2016 heroverden de regeringstroepen de stad, die grotendeels is verwoest, en werden de rebellen verjaagd. Veel van de gevluchte bewoners zijn intussen weer teruggekeerd. 

In de naastgelegen regio Idlib hebben rebellen het nog altijd voor het zeggen. Daar kwamen volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zaterdag zeven kinderen en twee vrouwen om het leven bij bombardementen door de regering.

Volledig scherm
© AP