Volledig scherm
© Bram van de Biezen

Taartbakken met zoon loopt fataal af: moeder (58) stikt als sjaal in keukenmachine terechtkomt

Een 58-jarige vrouw, die samen met haar zoon een taart aan het bakken was, is gestorven door verstikking nadat haar sjaal vast kwam te zitten in een keukenmachine, meldt het Franse persbureau Agence France-Presse (AFP) vandaag. De feiten speelden zich af in Saint-Etienne, een stad in het Franse departement Loire.

Rond 10.00 uur ‘s morgens belde de 15-jarige zoon van het slachtoffer, die getuige was van het ongeval, de hulpdiensten. De brandweer en ambulancepersoneel probeerden de 58-jarige tevergeefs te redden. 

Voordat de hulpdiensten aankwamen had de tiener op hun aanraden de stekker van de keukenmachine uit het stopcontact getrokken en de sjaal van zijn moeder los geknipt. De Vlaamse krant Het Laatste Nieuws maakte aanvankelijk melding van een hoofddoek, maar dat valt niet meer met zekerheid te zeggen.

Merk

Volgens de eerste bevindingen van het onderzoek vond het ongeval plaats terwijl het slachtoffer met haar zoon een taart aan het bakken was met behulp van een elektrische keukenmachine, waarvan het merk niet bekend is gemaakt.