Volledig scherm
De legalisering van het homohuwelijk wordt vandaag gevierd in Taiwan. © AFP

Taiwan legaliseert homohuwelijk als eerste Aziatische land

Homostellen in Taiwan mogen trouwen, dat heeft het constitutionele hof in Taiwan vandaag bepaald. Taiwan is daarmee het eerste Aziatische land dat zo'n huwelijk legaliseert.

Volgens het hof druisen de huidige wetten in tegen de constitutionele rechten van homostellen. De rechters hebben de regering van Taiwan twee jaar gegeven de huidige wetgeving aan te passen. 

Mannelijke en vrouwelijke homoseksuelen op Taiwan dringen al jaren aan op legalisering van het homohuwelijk.

  1. Amerikaanse centrale bank verlaagt rente opnieuw

    Amerikaan­se centrale bank verlaagt rente opnieuw

    De renteverlaging moet de economie een steuntje in de rug geven, zei bankpresident Jerome Powell. In juli werd de rente ook al verlaagd. Toen was dat de eerste keer in ruim tien jaar. Het belangrijkste rentetarief komt nu op een bandbreedte van tussen de 1,75 procent en 2,0 procent. Met de stap was op de financiële markten al rekening gehouden. Voor de Amerikaanse president Donald Trump is de renteverlaging waarschijnlijk niet voldoende. Hij voert de druk op de Fed al geruime tijd op om de rente te verlagen en zou het liefst een negatief tarief zien. In Trumps optiek zet de centrale bank de Verenigde Staten op achterstand ten opzichte van andere economische grootmachten als de Europese Unie. Trump liet al snel zijn ongenoegen blijken via Twitter, waar hij Fed-baas Jerome Powell verweet een lafaard te zijn. ,,Jay Powell en de Federal Reserve falen opnieuw’’, schreef Trump na het bekendmaken van de renteverlaging. ,,Geen ‘lef’, geen gevoel, geen visie! Een vreselijke communicator!’’