Afghaanse militairen in actie in Kunduz.
Volledig scherm
PREMIUM
Afghaanse militairen in actie in Kunduz. © REUTERS

Taliban herovert Afghanistan in ijltempo: ‘Vertrekkende troepenmacht laat ramp achter’

De taliban zijn overal aan de winnende hand in Afghanistan nu westerse troepen zich terugtrekken. Ook in Kunduz waar Nederland tot 2013 de politie trainde. Volgens ex-president Hamid Karzai laat de internationale gemeenschap ‘een ramp’ achter.

28 reacties

 • Norbert Schooten

  1 jaar geleden
  Mooi zelf laten uitvechten, niet mee bemoeien
 • rob spaans

  1 jaar geleden
  De beste stuurlui staan aan wal. Vraag eens de mening van wat Afghanistan veteranen,misschien worden de meeste reageerders dan wat wijzer.
 • Van Rossem

  1 jaar geleden
  @Hans laats.Laten we het er dan maar niet over hebben waar de Amerikanen allemaal de kuierlatten hebben genomen.
 • Buijs

  1 jaar geleden
  Wat weet iedereen het – achteraf – weer goed. Alsof het beter is de mensen daar te laten creperen onder het juk van die godsdienstwaanzinnigen met hun gestoorde regels en barbaarse straffen. Alsof er dan géén vluchtelingenstroom op gang was gekomen!
 • R.P. van Bueren

  1 jaar geleden
  Het bewijst, dat het leren, over het Kolonialiseren, als in het verleden, in het heden, niet zijn geleerd! Het is nog steeds, wij zijn beter en "enforcen" dat! Het uiteindelijke wat je bereikt, is meer wapens, kennis in verweer, adaptief reageren, waarvan "wij" nog geen notie van hebben..(twin Towers) o.a.Maar ook van meer migratie, naar luxe landen, zowel van de "goede", als van de "verkeerde". laat in vredesnaam, een ieder aan zijn/haar ontwikkeling! Stop, die bemoeizucht!