Volledig scherm
PREMIUM
© Annemarie Haverkamp

Tandarts Joost helpt in Mongolië: ‘Ik zag kinderen met dikke wangen en pussende monden’

ReportageOp de steppe van West-Mongolië houdt tandarts Joost van Vlijmen één keer per jaar spreekuur. Hij behandelt nomadenfamilies op afgelegen plekken zonder stromend water en elektriciteit.

Op de steppe ligt geen asfalt. De Kazachse chauffeur van het busje hobbelt dan weer in het bandenspoor van een voorganger, dan weer zoekt hij zijn eigen route tussen de graspollen. Hij navigeert over de bergen die de uitgestrekte vallei omsluiten. Tandarts Joost van Vlijmen uit Nijmegen presteert het in slaap te vallen tijdens de woeste rit. Pas als de chauffeur toetert voor een kudde kamelen, schrikt hij wakker. De lange Nederlander sprint de auto uit. Hij mag hier dan al vaak geweest zijn, toch wil hij een foto maken.

 1. Onderzoeksteam MH17 op zoek naar Russische topfunctionarissen

  Onderzoeks­team MH17 op zoek naar Russische topfunctio­na­ris­sen

  Het MH17-onderzoeksteam doet een nieuwe getuigenoproep in het strafrechtelijk onderzoek. Het Joint Investigation Team (JIT) zoekt informatie over politieke en militaire topfunctionarissen uit Rusland, die mogelijk opdracht hebben gegeven tot het neerhalen van het toestel. In afgeluisterde telefoongesprekken uit 2014, die nu zijn vrijgegeven, zeggen rebellen in Oost-Oekraïne onder meer ‘dat onze orders direct uit Moskou komen'.
 2. Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegetakeld’
  PREMIUM

  Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegeta­keld’

  Een Belgische vrouw van 58 is dinsdag vermoord teruggevonden in haar huis in Tolox, in het zuiden van Spanje. De Guardia Civil houdt een klopjacht op een vriend van de vrouw, ook een Belg. Speurders houden rekening met een moord in de relationele sfeer, al wordt ook roofmoord niet uitgesloten. ,,Mijn zus verzamelde antiek. Enkele waardevolle stukken zijn verdwenen", zegt de broer van het slachtoffer.