Taxi rijdt in op voetgangers bij Boston Airport: tien gewonden

videoIn de buurt van de internationale luchthaven van Boston is een taxi ingereden op voetgangers. Daarbij vielen tien gewonden. Niets wijst volgens de politie op opzet.

De taxi schepte de voetgangers op de plek van de taxistandplaats. Volgens de politie zijn enkele van de tien gewonden er ernstig aan toe. De taxi werd bestuurd door een 56-jarige man met een nog onbekende nationaliteit en afkomst. Hij wordt ter plekke verhoord. Volgens politiewoordvoerder David Precopio wijst alles op een ongeval.

Volledig scherm
De taxi met zwaar beschadigde voorkant kwam na het incident tot stilstand tegen een gebouw. © Twitter/behind_News

Bedieningsfout

De taxichauffeur zou een 'bedieningsfout' hebben gemaakt en in plaats van op de rem te trappen het gaspedaal hebben ingedrukt om daarna de controle over de wagen te verliezen, zo verklaarde een politieofficial tegen persbureau Associated Press.

Bronnen verklaarden eerder tegenover NBC Boston al dat er sprake lijkt te zijn geweest van een ongeval. De locatie is de plek waar taxichauffeurs rondhangen als ze vrij zijn, zo meldt de nieuwszender.

Op videobeelden van de bewuste plek is een witte taxi te zien met een zwaar beschadigde voorkant. Het voertuig kwam tot stilstand tegen een gebouw met een terras vol picknicktafels. De plek ligt bezaaid met allerhande brokstukken. Hulpverleners zijn massaal uitgerukt. De slachtoffers werden overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving.