Volledig scherm
Teddy op zijn verjaardagsfeestje afgelopen zondag. Niemand kwam opdagen. © rv

Teddy (6) nodigt 32 klasgenootjes uit voor verjaardagsfeestje, maar niemand komt

De 6-jarige Teddy Mazzini uit Tucson in de Verenigde Staten nodigde afgelopen weekend voor zijn verjaardagsfeestje al zijn 32 klasgenootjes uit. De bedoeling was om met z’n allen pizza te gaan eten in een lokaal restaurant. Maar helaas kwam er op de dag van het feestje niemand opdagen.

Een lokale journalist, Nick VinZant, trok zich het lot van het jongetje aan en tweette een foto van Teddy, omringd door lege bordjes en een enorme pizza aan een lege tafel. De journalist vroeg zijn volgers om het jongetje alsnog een fijne verjaardag te wensen om hem de trieste opkomst te doen vergeten.

De foto werd al snel veelvuldig gedeeld en ging in een mum van tijd de wereld rond. Het beeld trok ook de aandacht van het basketbalteam Phoenix Suns dat het jongetje uitnodigde om een wedstrijd bij te wonen.

De moeder van het jongetje, Sil Mazzini, vertelt dat ze van enkele ouders te horen had gekregen dat hun kind niet aanwezig zou kunnen zijn bij het feestje, maar dat de rest van de genodigden simpelweg niet was komen opdagen. ,,Ik heb het even gehad met feestjes”, zegt de teleurgestelde moeder.

Geluk komt van binnenuit

Online proberen mensen intussen het leed voor de 6-jarige Ted enigszins te verzachten, door hem bemoedigende berichten te sturen. ,,Van harte proficiat jongen”, schrijft iemand. ,,Wanneer je beseft dat geluk van binnenuit komt, dan doen dingen zoals dit minder zeer. Ik wilde dat ik dit geweten had, dan was ik wel gekomen!” Een vader van twee jongetjes zegt dat hij en zijn twee kinderen graag bevriend willen worden met Teddy.

,,Teddy, ik weet dat het moeilijk is om nu te beseffen, maar ik hoop dat je ouders al deze commentaren uitprinten en voor je bewaren”, schrijft iemand anders. ,,Twee ‘levenslessen’ die ik in mijn korte 35-jarige bestaan op deze aarde geleerd heb: zeer weinig mensen hebben als volwassene nog steeds dezelfde vrienden als die ze hadden op de basisschool. Mijn beste vrienden kwamen pas in mijn leven toen ik 28 en 32 jaar oud was.”

Tot slot geeft iemand Teddy nog een wijze les mee: ,,het gaat niet om de hoeveelheid mensen op je feestje, maar om de manier waarop jullie je tijd samen besteden!”

  1. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.