Een vrouw kijkt naar de speech van Vladimir Poetin.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw kijkt naar de speech van Vladimir Poetin. © EPA

Televisietoespraak Poetin meeslepend maar selectief college

De televisietoespraak van Vladimir Poetin maandagavond duurde ruim een uur en zal worden herinnerd als het moment dat de Russische president twee gebieden die zich van Oekraïne hebben afgescheiden als zelfstandige staten erkende. En waarin hij zei ‘vredestroepen’ te sturen. Maar wat zei Poetin nu écht?

 1. Zeker vijf doden bij zware winterstormen in Californië

  Zeker vijf doden bij zware winterstor­men in Californië

  Zware winterstormen in het noorden van de Amerikaanse staat Californië hebben zeker vijf mensenlevens geëist. De stad San Francisco meldde woensdag dat twee mensen bezweken zijn aan verwondingen die ze door het extreme weer hebben opgelopen. In Oakland werd een dakloze man aangetroffen in zijn tent, die was geraakt door een omgevallen boom, schreef de San Francisco Chronicle, de twee andere doden vielen in de county’s Contra Costa en Portola Valley.
 2. Nederlandse tiener verdacht van aanslag op kantine Belgische voetbalclub: ‘Wilde mijn neefje helpen’
  PREMIUM

  Nederland­se tiener verdacht van aanslag op kantine Belgische voetbal­club: ‘Wilde mijn neefje helpen’

  De 18-jarige Nederlander Saverio B. stond woensdag in België terecht voor een aanslag met een vuurwerkbom op de kantine van het jeugdcomplex van voetbalclub Beerschot. Samen met zijn neefje spoot hij in graffiti op de zijgevel een dreigement naar een jeugdspeler van Beerschot, van wie de oudere broers in het drugsmilieu zitten. Saverio B. kwam met een opmerkelijke vraag naar de rechtbank.
  Antwerpen