Een rechtbanktekening die vorig jaar in Brussel werd gemaakt van Salah Abdeslam (tweede van rechts) en Sofiane Ayari (tweede van links).
Volledig scherm
Een rechtbanktekening die vorig jaar in Brussel werd gemaakt van Salah Abdeslam (tweede van rechts) en Sofiane Ayari (tweede van links). © AP

Terrorist Abdeslam na Parijs ook vervolgd voor aanslagen Brussel

Belgische justitie vervolgt Salah Abdeslam voor betrokkenheid bij de aanslagen in Brussel van maart 2016. De 29-jarige Fransman zit momenteel in een Franse cel in afwachting van het proces over de aanslagen in Parijs van november 2015.

 1. Justitie België eist 20 jaar cel tegen Salah Abdeslam om schietpartij

  Justitie België eist 20 jaar cel tegen Salah Abdeslam om schietpar­tij

  Salah Abdeslam, de enige overlevende verdachte van de terreuraanslagen in Parijs november 2015, riskeert alleen al voor een fel vuurgevecht met de Brusselse politie drie tot twintig jaar cel. Justitie verwijt hem en twee andere terreurplegers moedwillig de confrontatie te hebben gezocht. Voor zijn, volgens justitie, aanzienlijke aandeel in de planning en voorbereiding van de aanslagen op het Stade de France, diverse Parijse terrassen en muziektempel Bataclan wordt hij later nog berecht.
 1. Samenvatting | Feyenoord - Ajax
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Feyenoord lijdt pijnlijke nederlaag in krankzinni­ge Klassieker

  9 mei
 2. Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'
  Play

  Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'