Terroristen blazen zichzelf op nabij Ankara

Twee zelfmoordterroristen hebben zich vanochtend vroeg in het buitengebied van Ankara opgeblazen. Dat gebeurde volgens CNN Türk nadat de politie het verdachte duo op de weg van Haymana naar de Turkse hoofdstad had aangehouden en gemaand zich over te geven.

Persbureau Anadolu meldde dat het om militanten, een man en een vrouw, in een auto ging die een bomaanslag wilden plegen. Ze zouden plastic explosieven bij zich hebben gehad en 200 kilo ammoniumnitraat. Er wordt nog gezocht naar een mogelijk derde inzittende.

Het is niet bekend welk doel ze op het oog hadden voor een aanval. In Turkije zijn strijders van Islamitische Staat (IS) of van de gewapende tak van de verboden Koerdische partij PKK doorgaans verantwoordelijk voor dit soort extremistische acties.

  1. Agenten ontlopen straf na woede om 'racistische' foto: 'Als een dier behandeld’

    Agenten ontlopen straf na woede om 'racisti­sche' foto: 'Als een dier behandeld’

    Twee politieagenten die in Amerika een golf van verontwaardiging veroorzaakten nadat ze een zwarte man met een touw door de straten van Galveston, Texas voerden, worden niet strafrechtelijk vervolgd. Volgens de plaatselijke autoriteiten hebben de dienders zich niet schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. De familie van de arrestant is woest en stelt dat hij als ‘een dier door de straten werd geparadeerd door twee incompetente klootzakken’.