Terroristen liepen eerst verkeerde gebouw binnen

Aanslag parijsDe drie daders van de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs liepen vlak voor de aanslag het verkeerde gebouw binnen. Dat zegt Yve Cresson die in hetzelfde gebouw werkt als het satirisch weekblad.

,,Mijn collega zag ze aan voor agenten. Ze waren heel kalm en vroegen naar Charlie Hebdo. Wij hebben gezegd dat dat een ander gebouw is en uiteindelijk liepen ze wel richting de redactie van Charlie Hebdo,'' vertelt hij aan het AD. Cresson is achteraf verbaasd dat de twee mannen, die volgens hem een capuchon en een kogelvrij vest droegen, het verkeerde gebouw inliepen.

De aanslag lijkt verder tot in de puntjes voorbereid. De twee mannen zouden zelfs de namen hebben genoemd van de tekenaars, vlak voor ze hen neerschoten. Niet veel later hoorden Cresson en zijn collega's de reeks schoten.

,,Het duurde niet meer dan een minuut.'' Toen de hulpdiensten waren gearriveerd, zag hij dat er gewonden naar buiten werden gedragen. Hij vond ook lege kogelhulzen en kogelgaten in het kantorencomplex. Daarvan plaatste hij foto's op Twitter.

Lees alles over de aanslag in Parijs in ons dossier.