De broers Ibrahim en Khalid El Bakraoui bliezen zichzelf op 22 maart op. 32 mensen kwamen om, ruim 300 mensen raakten gewond.
Volledig scherm
De broers Ibrahim en Khalid El Bakraoui bliezen zichzelf op 22 maart op. 32 mensen kwamen om, ruim 300 mensen raakten gewond. © afp

'Terroristen Zaventem wilden aanslag plegen op Schiphol'

De broers El Bakraoui hadden in eerste instantie het EK Voetbal en Schiphol op het oog als doelwit van hun aanslag, schrijft DH.be. Later besloten ze uit te wijken naar Brussel, waar ze zichzelf op 22 maart op luchthaven Zaventem opbliezen. Bij de aanslagen in Brussel kwamen in totaal 32 mensen kwamen om het leven.

  1. 'Ik ben tegelijk slachtoffer en potentiële terrorist'
    Play

    'Ik ben tegelijk slachtof­fer en potentiële terrorist'

    Mohamed el Bachiri verloor zijn vrouw Loubna bij de aanslag in Maalbeek, maar in plaats van wraakgevoelens koestert hij liefde voor alle mensen die het goed menen. In een pakkend interview met de NOS blikt de man terug op die ene fatale dag en geeft hij zijn kijk op de samenleving. ,,In de ogen van anderen ben ik aan de ene kant slachtoffer. En aan de andere kant - omdat ik uit Molenbeek kom en Mohamed heet - een potentiële terrorist. Ik wil laten zien dat ze zich vergissen. Dat ik een man van vrede en liefde ben."