Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © AFP

Teruggekeerde IS-vrouw Kaoutar (28) zat zes jaar in Syrië

Syriëgangster Kaoutar S. (28) uit Gouda en haar zoontje (4) werden gisteravond door Turkije op het vliegtuig naar Nederland gezet. De vrolijke ‘spring in 't veld’ vertrok al naar Syrië voordat IS er het kalifaat uitriep.

 1. Vrouwelijke Syriëganger uit Gouda aangehouden op Schiphol, kind (4) naar kinderbescherming
  update

  Vrouwelij­ke Syriëgan­ger uit Gouda aangehou­den op Schiphol, kind (4) naar kinderbe­scher­ming

  Een 28-jarige vrouwelijke Syriëganger is vanavond op Schiphol aangehouden. Haar 4-jarig zoontje dat met haar meereisde is overgedragen aan raad voor de kinderbescherming. Dat meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie. Het gaat om K.S. uit Gouda. Zij vertrok in december 2013 naar Syrië. Op 30 oktober meldde zij zich, samen met een andere Nederlandse vrouw, bij het Nederlandse consulaat in Ankara.
 2. Instagram speelde rol in dood 14-jarige Molly: 'Je kunt niet aan het algoritme ontsnappen’
  social media onder vuur

  Instagram speelde rol in dood 14-jarige Molly: 'Je kunt niet aan het algoritme ontsnappen’

  In het Verenigd Koninkrijk is de discussie over de verantwoordelijkheid van sociale media volledig opgelaaid nu is gebleken dat bepaalde platforms een belangrijke rol hebben gespeeld bij de dood van de 14-jarige Molly Russell. Zij maakte in 2017 een einde aan haar leven nadat ze op Instagram en Pinterest ontelbaar veel berichten had gelezen over depressie en zelfdoding.