Volledig scherm
De spelersbus van Borussia Dortmund na de explosies. © Reuters

Teruglezen: Politie gaat uit van gerichte aanval

Bij de spelersbus van de Duitse voetbalclub Borussia Dortmund zijn vanavond drie explosies geweest, volgens de politie 'een gerichte aanval'. Eén persoon raakte lichtgewond. Het gaat om de 26-jarige verdediger Marc Bartra. Hij wordt momenteel geopereerd aan een botbreuk. De geplande wedstrijd van vanavond is afgelast. Lees alle ontwikkelingen terug in ons liveblog.

De bus was net op weg van het hotel naar het stadion, waar de club het vanavond in de kwartfinales van de Champions League tegen AS Monaco moest opnemen. De bus is op twee plekken beschadigd. Volgens de club zelf vond de explosie plaats voor de spelersbus. Dat gebeurde bij het spelershotel. De spelers zijn veilig en er was geen gevaar voor het stadion. Wel is er een brief gevonden waarin de verantwoordelijkheid voor de actie wordt genomen. De wedstrijd van vanavond wordt verplaatst naar morgen om 18.45 uur.

Het kan even duren voordat het liveblog volledig is geladen. Toch problemen? Klik dan hier.

  1. Nederlandse toerist Yorian (30) al weken spoorloos verdwenen in Zwitserland

    Nederland­se toerist Yorian (30) al weken spoorloos verdwenen in Zwitser­land

    Er zijn grote zorgen over het lot van een Nederlandse toerist die al een paar weken vermist wordt in Zwitserland. De 30-jarige Yorian Kooiman uit Rotterdam was op wandelvakantie in de omgeving van bergpas Rigi Scheidegg, maar laat sinds vrijdag 6 september helemaal niets meer van zich horen. Familie en vrienden maken zich ernstig zorgen en vrezen dat hem iets ernstigs is overkomen. ,,Zijn leven is mogelijk in gevaar.”