Volledig scherm
© Rebecca Hernandez

Texaan stuurt nog steeds verjaardagskaart naar hond van ex

De Texaanse Rebecca Hernandez leeft niet meer samen met haar ex, maar ontvangt nog wel een verjaardagskaart van hem. Niet voor haarzelf, maar voor hun hond Apollo. ,,Wie weet waar dit toe leidt.’'

Rebecca en haar voormalige jeugdliefde Frankie zijn al twee jaar uit elkaar, maar dat betekent niet dat de marinier zijn oogappeltje Apollo uit het oog verliest. Het stel adopteerde de trouwe viervoeter toen hij één maand oud was. Toen het echtpaar na verloop van tijd besloot te scheiden, bleef het dier bij Rebecca.

De boodschap op de kaartjes die Apollo trouw ontvangt, spreken boekdelen. ,,Sorry voor het late verjaardagscadeautje. Het was zo hectisch op mijn werk. Hoe dan ook: van harte gefeliciteerd! Ik hoop dat je verwend bent op je speciale dag. Ik hoop ook dat het goed met je gaat.”

Frankie schrijft verder. ,,Normaal gesproken is dit het deel waar ik je een verhaal vertel over hoe je op mijn zenuwen werkte toen je mijn creditcard kapot kauwde (ik heb die creditcard nog steeds trouwens). Of hoe ongelooflijk lief je was en grappig toen je voor het eerst in bad ging. Maar om eerlijk te zijn, hoe waardevol deze herinneringen ook voor mij zijn, ik denk vooral aan de kleine dingen.”

Liefs pap

De marinier denkt aan hoe ze samen op de bank lagen en televisie keken. Hoe Apollo elke morgen opstond om hem naar zijn werk te zien vertrekken. De stoeipartijen die ze samen hadden. ,,De foto’s die je moeder mij stuurde van de schattige gezichten die je trekt elke keer als je haar naar haar werk ziet gaan.”

Standaard sluit hij af met ‘Ga door met er voor haar zijn, net als je er was voor mij. Ik mis je, ik zie je wanneer ik je zie. Liefs, pap.’ De woorden raken Rebecca elke keer. En ze is niet de enige. Op het berichtje dat ze de wereld instuurde over het lieve gebaar van haar ex, wordt massaal gereageerd.
 ,,Iedereen heeft nog hoop voor ons. Onze families geloven dat dit ons weer bij elkaar zal brengen."

De scheiding tussen Rebecca en Frankie is nog niet officieel. ,,Wie weet waar dit toe leidt.”

Volledig scherm
© Rebecca Hernandez