Texas getroffen door tornado's

VideoTornado's hebben gisteren een spoor van vernieling achtergelaten in het oosten van Texas. Door de windhozen vielen minstens vijf doden. Volgens lokale media in de Amerikaanse staat zijn er zo'n vijftig gewonden. De lokale autoriteiten gaan ervan uit dat het dodental nog verder oploopt.

In de plaatsen Henderson en Van Zandt hielden vijf tornado's huis. Met name de stad Canton ten oosten van Dallas is zwaar getroffen. Woningen raakten beschadigd en auto's werden de lucht in geslingerd. De weerdiensten verwachten nog meer windhozen, daarom zijn uit voorzorg de snelwegen vandaag afgesloten.

Volgens meteorologen had een van de tornado's een doorsnede van 800 meter en had het een pad 64 kilometer.

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP
  1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

    Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.