Volledig scherm
© EPA

Thailand weigert passagiers cruiseschip Westerdam alsnog de toegang

UpdateEen grote domper voor de 91 Nederlanders en hun medepassagiers op het cruiseschip MS Westerdam. Thailand heeft hen toch geen toestemming gegeven om van boord te gaan in Bangkok. Dit uit angst voor het coronavirus. 

,,Ik heb dit bevel gegeven. Toestemming om van boord te gaan is geweigerd”, liet de Thaise minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul in een bericht op Facebook weten. 

Van drie passagiers aan boord werd vermoed dat die besmet waren met het nieuwe coronavirus, maar allen testten negatief. Het schip heeft 1455 passagiers en 802 bemanningsleden aan boord. Het cruiseschip van de Holland-Amerika Lijn, dat eerder werd geweigerd in Japan en de Filipijnen, had gisteren te horen gekregen dat het donderdag zou mogen aanmeren in Bangkok.

Het cruiseschip dat vaart onder Nederlandse vlag was van de zuidkust van Vietnam richting Thailand onderweg. “Het schip is niet in quarantaine en we hebben geen reden om aan te nemen dat er gevallen van het coronavirus aan boord zijn, ondanks de berichten in de media”, laat de rederij weten.