Thermometer in Canada tikt bijna 50 graden aan: ‘Blijf vandaag binnen’

extreme hittegolfAutoriteiten in Canada hebben mensen geadviseerd vandaag binnen te blijven. Niet vanwege corona maar vanwege een ‘levensgevaarlijke hittegolf’.

8 reacties

 • P. Lomito

  2 jaar geleden
  De doden als gevolg van de extreme hitte zijn voornamelijk oude of zieke mensen die toch al zouden sterven maar door de extreme omstandigheden iets eerder komen te overlijden. Na een hittegolf zie je vervolgens een verlaging van het normale aantal doden. Dit wordt wel het harvesting-effect genoemd. Essentie is dat er per saldo niet méér doden vallen door een hittegolf.
 • H Dekker v/d Werfhorst

  2 jaar geleden
  Goh! Alweer gelekt " Wat er momenteel in Canada speelt wordt ook genoemd in het recente gelekte klimaatrapport van het internationaal klimaatpanel IPCC van de Verenigde Naties."
 • V Blessing

  2 jaar geleden
  Nou, de planeet op zich heeft er idd geen problemen met hittegolven en ijstijden, die red zich wel. Houden diegene, die zo lakoniek reageren, wel rekening ermee wat met alle levende wezens tijdens deze klimaatveranderingen is gebeurt? Vinden zij het gezellig toeven bij constant 50 graden boven nul of onder nul?
 • L Lansbergen

  2 jaar geleden
  Waarom reageren mensen als ze er geen verstand van hebben ? Bij alle onzekerheden betreffende het klimaat en het weer is één feit wel zeker; nog nooit in de historie van miljoenen jaren is een verandering ( in dit geval de opwarming ) zo snel gegaan. En het lijkt er op dat het de mens zelf is die oorzaak is van alles. Maar het is natuurlijk veel leuker om dat allemaal niet te ( willen ) zien. Après nous le déluge.......
 • J.C. Phitphan

  2 jaar geleden
  Ja, knmi, daar sta je dan met je kleurcode rood, voor 3 dagen 32 graden,