Volledig scherm
Vader en zoon © ADR

Tien jaar cel voor vader die schedelbreuk bij baby sloeg door potje FIFA

Een 22-jarige man uit het Belgische Westende heeft in de Brugse rechtbank tien jaar cel gekregen omdat hij zijn zoontje vorig jaar een twaalfvoudige schedelbreuk sloeg. De rechtbank oordeelde dat Bram L. zijn zoontje niet wilde doden, maar veroordeelde hem wel voor de onmenselijke behandeling van het kind.

Op 4 september vorig jaar sloegen de stoppen bij de man door, toen zijn amper twee maanden oude zoontje bleef huilen terwijl hij een spelletje FIFA aan het spelen was op z’n PlayStation. 

Bram L. gaf hem een vuistslag op het hoofd met twaalf breuken in de schedel tot gevolg. Een maand eerder had hij baby D. al eens ruw in een zetel gegooid. Het jongetje verkeerde even in levensgevaar, maar herstelde wonderwel in een gespecialiseerde instelling. 

Intussen verblijft hij in een pleeggezin. Het is nog afwachten welke motorieke schade hij op termijn zal overhouden aan de klappen. L. werd vervolgd voor poging tot doodslag op z’n zoontje, maar de rechter achtte niet bewezen dat hij de intentie had om hem te doden. Hij veroordeelde de twintiger wel voor de onmenselijke handeling van de baby en legde hem 10 jaar cel op. Aan zijn kind moet de vader een voorlopige schadevergoeding van 25.000 euro betalen.