Tien maanden oude baby door opa vergeten, kindje overlijdt in auto

videoEen baby van tien maanden oud is door de hitte bezweken in een auto op het Spaanse eiland Mallorca. Haar 56-jarige opa, van Spaanse afkomst, was het meisje vergeten nadat hij om 7.00 uur 's ochtends uit de auto was gestapt in de plaats Manacor.

Volgens de politie schoot het de man omstreeks 15.00 uur te binnen dat hij zijn kleindochter in de auto had achtergelaten, meldde de krant El Periódico. Na melding door de grootvader is de politie met spoed uitgerukt, maar hulp kwam voor het meisje te laat. Bij aankomst bij de auto bleek de baby te zijn overleden, vermoedelijk door verstikking in de te hete auto. Ze had langer dan acht uur in de auto gezeten.

De grootvader is ingestort. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis van Manacor. Hij wordt verdacht van onopzettelijke doodslag. Het Anatomisch Forensisch Instituut van Palma voert een autopsie uit op het lichaam van het kleine meisje. De nationale politie heeft een onderzoek geopend naar de toedracht van het incident.

Volledig scherm
De auto waarin het meisje stierf. © Video still
  1. Wachten op een teken van IS: lokale moslimgroep te klein voor zo'n grote ravage
    PREMIUM

    Wachten op een teken van IS: lokale moslim­groep te klein voor zo'n grote ravage

    De regering van Sri Lanka wijst een tot voor kort onbekende moslimgroep als schuldige aan van de bloedigste terreur die het land ooit heeft gekend. Een groep die eerder al getracht zou hebben om een aanslag te plegen en waarvoor de autoriteiten pas nog uitdrukkelijk werden gewaarschuwd. Maar niemand vermoedde dat ze terreur van deze omvang kon plegen — en eigenlijk wacht iedereen op een bewijs dat ook IS erachter zat.