Volledig scherm
De politie vond na de schietpartij geen vuurwapens terug © EPA

Tien mensen gewond na schietpartij in wooncomplex Los Angeles

Zeker tien mensen zijn gewond geraakt door een schietpartij in een appartementencomplex in San Bernardino, ten oosten van Los Angeles. Drie slachtoffers zijn er volgens de politie zeer slecht aan toe, berichten Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een gemeenschappelijke ruimte in of bij het complex. Daar waren kennelijk meerdere mensen aan het dobbelen. Het is nog onduidelijk wat precies is voorgevallen. De politie vermoedt dat sprake was van een schotenwisseling met geweren en handvuurwapens. 

De politie kan nog niet zeggen hoeveel kogels zijn afgevuurd, maar sommige omwonenden zeggen tientallen schoten te hebben gehoord. ,,Mijn zwager was buiten. Hij hoorde de kogels langs ons huis vliegen'', zei een vrouw tegen CNN. ,,Ongeveer vijf minuten later cirkelde een helikopter boven ons huis en werd via een luidspreker opgeroepen de wapens neer te leggen.''

Omwonenden vertelden CBS L.A. dat bendes actief zijn in het gebied. ,,Ik hoorde vier schoten, gevolgd door het geluid van een motor die wegscheurde'', zei een man. ,,Daarna ging het schieten verder.'' De politie vond na schietpartij overigens geen wapens terug.

  1. Canadese politie opent klopjacht op vermiste, van drievoudige moord verdachte tieners

    Canadese politie opent klopjacht op vermiste, van drievoudi­ge moord verdachte tieners

    Canada is volledig in de ban van een drievoudige, geruchtmakende moord die wordt toegeschreven aan twee vermiste Canadese tieners. Kam McLeod (19) en Bryer Schmegelsky (18) - de spoorloos verdwenen jongens - worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van een Australische toerist Lucas Fowler (23) en zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese (24). En ze zouden een derde, nog niet geïdentificeerde persoon, op gruwelijke wijze om het leven hebben gebracht.