Volledig scherm
© RV

Tien mensen onthoofd in Mozambique door 'onbekende Islam-terroristen'

Onbekenden hebben in het noorden van Mozambique tien mensen onthoofd, onder wie zeker twee minderjarigen. Dat heeft een politiewoordvoerder vandaag bekendgemaakt.

Plaatselijke overheidsfunctionarissen gaan er volgens de media van uit dat het bloedbad het werk is van een islamitische terreurorganisatie waarover nog maar weinig bekend is. De geradicaliseerde aanhangers worden ook verantwoordelijk gehouden voor de dood van twintig politieagenten in oktober. Sindsdien zijn er 300 verdachten gearresteerd.

De bevolking van Mozambique is in meerderheid christelijk. Het Afrikaanse land wordt pas sinds kort opgeschrikt door islamitische terreurdaden.

  1. Hilarische gorillaselfie is allesbehalve ‘gewone dag op kantoor’

    Hilarische gorillasel­fie is allesbehal­ve ‘gewone dag op kantoor’

    ‘Doorlopen maar, hier is niets te zien’, lijken de berggorilla's Ndakasi en Matabishi van het Congolese Virunga-park te willen zeggen. Beide mensapen staan erbij alsof het poseren voor een foto de normaalste zaak van de wereld voor hen is. Parkwachter Mathieu Shamavu, die het wonderlijke plaatje op Facebook zette, schrijft erbij: ‘een gewone dag op kantoor'. Maar niet iedereen is overtuigd van de echtheid van de apenselfie.