Volledig scherm
Franse 'gele hesjes’ organiseren wegblokkades. Opnieuw iemand om het leven gekomen bij zo'n demonstratie. © AFP

Tiende dode bij demonstratie gele hesjes

Opnieuw is iemand om het leven gekomen bij een demonstratie van de zogeheten ‘gele hesjes’. Een automobilist overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een demonstratie op de tolweg ten zuiden van de Franse stad Perpignan, vlakbij de Spaanse grens.

De 36-jarige man botste tegen de achterkant van een stilstaande vrachtwagen die bij de demonstratie stond. Hij zat alleen in de auto, meldt de krant L’Indépendant. Over de identiteit van de man is nog niets bekend. Hij was op slag dood.

De 36-jarige automobilist was op slag dood. Veel ‘gele hesjes’ die een oprit van de autosnelweg blokkeerden, gingen er na het ongeval vandoor. De chauffeur van de vrachtwagen bleef bij de verongelukte man tot de politie kwam. De politie van Perpignan is een onderzoek gestart. 

Tiende dode

Het is de tiende keer dat in Frankrijk iemand is omgekomen in de marge van de demonstraties van de ‘gele hesjes’. De protestbeweging is sinds half november overal in het land aanwezig om te demonstreren voor meer koopkracht en tegen de hervormingen van de Franse regering. Daarbij werpen ze geregeld wegversperringen op.