Tate Modern
Volledig scherm
Tate Modern © Dreamstime

Tiener duwt 6-jarig jongetje van tiende verdieping museum Tate Modern in Londen

De autoriteiten in Londen hebben vanmiddag het wereldberoemde museum Tate Modern gesloten nadat een kind van de tiende verdieping naar beneden was gevallen of geduwd. Het slachtoffertje is in kritieke toestand en met onbekende verwondingen met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Volgens Britse media heeft de politie een 17-jarige tiener aangehouden die mogelijk betrokken was bij het ongeval. Het slachtoffer zou een jongetje van 6 jaar zijn. 

Museumbezoekers melden op sociale media dat het pand minstens een half uur hermetisch werd afgesloten door de politie, opdat niemand er meer in en uit kon. De identiteit van de aangehouden tiener is nog niet vrijgegeven. SkyNews en andere Britse media melden op basis van een verklaring van de politie dat het om 17-jarige jongen gaat. Hij stond tussen het publiek op de tiende verdieping. Niets wijst erop dat hij een bekende van het slachtoffer is. Hij wordt verdacht van poging tot moord.

Onduidelijk is vooralsnog hoe het met het kind gaat dat, na te zijn geduwd, vanaf een uitkijkpunt op het dak naar beneden viel. De Metropolitan Police meldt dat het kind ‘van een hoogte’ viel en stelt op korte termijn meer te kunnen zeggen over de conditie van het kind. Het jongetje kwam terecht op de vijfde verdieping en is dus vijf etages naar beneden gevallen.

Volgens ooggetuigen zou het kind van de achtste verdieping naar beneden zijn gevallen. De politie stelt echter dat hij van de tiende etage naar beneden werd ‘gegooid of geduwd’. Museumbezoekers spreken op Twitter over ‘een ongekende tragedie'. Een ooggetuige vertelde Mirror Online dat ze schrok toen ze een enorme klap hoorde. ,,Ik was op de vijfde etage toen ik opschrok van een hard geluid. Op datzelfde moment hoorde ik een vrouw schreeuwen: dat is mijn zoon.” 

Het museum was vorig jaar met 5,9 miljoen bezoekers de populairste toeristische trekpleister, meldt de BBC.

Volledig scherm
© AFP
  1. Italiaanse politici halen in advertentie vernietigend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Italiaanse politici halen in adverten­tie vernieti­gend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Een groep prominente Italianen roept Duitsland in een paginagrote advertentie op niet zo ‘benepen en egoïstisch‘ te zijn als Nederland bij het bedenken van een financieel antwoord op de coronacrisis. ‘De Nederlandse houding is in ieder opzicht een voorbeeld van het gebrek aan ethiek en solidariteit’, schrijven burgemeesters en gouverneurs vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.