Matt Rivers, regionaal hoofd onderzoek in het Verenigd Koninkrijk, Christian Bagung, officier van justitie, en Alexander van Dam vertellen tijdens een persmoment over het onderzoek naar mensensmokkel.
Volledig scherm
Matt Rivers, regionaal hoofd onderzoek in het Verenigd Koninkrijk, Christian Bagung, officier van justitie, en Alexander van Dam vertellen tijdens een persmoment over het onderzoek naar mensensmokkel. © ANP / ANP

Tientallen aanhoudingen in groot Europees onderzoek naar mensensmokkel

In vijf Europese landen, waaronder Nederland, zijn in totaal 39 mensen aangehouden bij een internationaal onderzoek naar mensensmokkel via het Kanaal naar Groot-Brittannië. Het onderzoek liep in Nederland, Duitsland, België, Engeland en Frankrijk melden Europese opsporingsorganisaties Europol en Eurojust.

  1. Oorlog of niet, Rusland showt wapens op grote militaire beurs bij Moskou

    Oorlog of niet, Rusland showt wapens op grote militaire beurs bij Moskou

    In Rusland gaat vandaag ARMY-2022 van start, een zesdaagse internationale militaire beurs die omschreven wordt als de grootste van het land. Volgens experts van de CNA - een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich door onderzoek en analyse inzet voor de veiligheid en beveiliging van de VS - willen de Russen er hun wapens en wapensystemen showen en laten zien dat het moeilijk is om hen met allerhande sancties buitenspel te zetten.