Volledig scherm
De Griekse brandweer worstelt met bosbranden in verschillende regio's. © ANP

Tientallen bosbranden woeden in Griekenland en Spanje

De Griekse brandweer heeft handenvol werk aan de bosbranden die in een aantal regio's in het land woeden. De brandweer meldde vandaag dat alleen al tussen gisterenmorgen en vanochtend circa vijftig branden zijn uitgebroken.

Sinds vandaag woedt onder meer een grote brand in Ilio, een voorstad van Athene. Ook het schiereiland Peloponnesos is zwaar getroffen. Op het eiland Kythira, ten zuiden van de Peloponnesos probeert de brandweer sinds gisteren tevergeefs een grote bosbrand onder controle te brengen.

De autoriteiten vrezen dat de situatie in de komende dagen verslechtert, omdat meteorologen verwachten dat de temperaturen verder zal stijgen. Op veel plaatsen liep die vandaag al op tot boven de 35 graden.

Ook in Spanje woeden meerdere bosbranden, onder meer in de noordwestelijke regio Galicië. In de buurt van de Galicische stad Ourense is bijna 1400 hectare bos in vlammen opgedaan. De krant La Voz de Galicia meldde vandaag dat twee personen zijn opgepakt op verdenking van het aansteken van de brand.

In de oostelijke regio Catalonië woedt een grote natuurbrand bij de plaats Artés. Het persbureau Europa Press berichtte dat zeker 300 hectare in brand staat. Ongeveer honderd mensen zijn geëvacueerd.