Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Tientallen gedetineerden ontsnappen uit gevangenis in Venezuela

De Venezolaanse autoriteiten hebben een klopjacht georganiseerd na een grote gevangenisuitbraak op het Caribische eiland Margarita. Daar ontsnapten maandagnacht (lokale tijd) 65 gedetineerden uit een gevangenis bij La Asunción.

Viceadmiraal Alexander Velasquez zegt dat zo’n 2200 veiligheidstroepen jacht maken op de voortvluchtige gevangenen. ,,Van de 65 zijn er 5 weer aangehouden. En er is één persoon geëxecuteerd tijdens de ontsnapping’’, zegt hij.

Lokale media melden dat gevangenen beschikten over vuurwapens, munitie en een motorfiets. Zeker twee gevangenisbewakers raakten gewond toen de gedetineerden massaal de benen namen.

Margarita staat bekend als een populaire bestemming voor vakantiegangers. De burgemeester van de plaats Maneiro zegt op Twitter dat controleposten zijn ingericht en de gemeenschap is afgesloten.

Gevangenisuitbraken komen vaker voor in Venezuela, dat al jaren in een diepe crisis verkeert. Gevangenissen zitten regelmatig overvol en bewakers zijn vaak slecht getraind of corrupt.

  1. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.