Volledig scherm
Schermutselingen tussen Occupy'ers en de politie in New York, afgelopen zaterdag. © ap

Tientallen Occupy'ers opgepakt in New York

Betogers van de antikapitalistische beweging Occupy Wall Street hebben rond de jaarwisseling geprobeerd een plein in New York opnieuw in te nemen. Ze keerden terug naar Zuccotti Park in Manhattan. Toen de demonstranten probeerden politiebarricades te doorbreken, grepen agenten in. Zeker 68 mensen zijn opgepakt, meldde de politie zondag.

Een van de arrestanten heeft een agent met een schaar in een hand gestoken. Deze  moest in een ziekenhuis worden behandeld.

Occupy Wall Street zegt dat meer dan 30 mensen zijn opgepakt bij 'massale gewelddadige arrestaties'.

Zuccotti Park ligt op een steenworpafstand van Wall Street, waar de aandelenbeurs is gevestigd. Het plein is de bakermat van de Occupy-beweging. De betogers zetten er in september een tentenkamp op. De manifestatie leidde tot vergelijkbare protestacties in andere landen, waaronder Nederland. Het kamp in Manhattan werd in november ontruimd.

  1. Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernaziboek te verwijderen: ‘Ze moeten zich doodschamen’

    Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernazi­boek te verwijde­ren: ‘Ze moeten zich doodscha­men’

    Amazon stopt per direct met de verkoop van het zeer omstreden kinderboek van de ter dood veroordeelde antisemiet Julius Streicher. De Amerikaanse webwinkelreus werd de afgelopen dagen overstelpt met woeste reacties uit de joodse gemeenschap en zegt daarnaar te hebben geluisterd. Het Nederlandse Bol.com denkt er niet aan het boek te verwijderen, tot verbazing van experts. ,, Ik kots er letterlijk van. Misschien moeten we maar aangifte doen.”