Schermutselingen tussen Occupy'ers en de politie in New York, afgelopen zaterdag.
Volledig scherm
Schermutselingen tussen Occupy'ers en de politie in New York, afgelopen zaterdag. © ap

Tientallen Occupy'ers opgepakt in New York

Betogers van de antikapitalistische beweging Occupy Wall Street hebben rond de jaarwisseling geprobeerd een plein in New York opnieuw in te nemen. Ze keerden terug naar Zuccotti Park in Manhattan. Toen de demonstranten probeerden politiebarricades te doorbreken, grepen agenten in. Zeker 68 mensen zijn opgepakt, meldde de politie zondag.

Een van de arrestanten heeft een agent met een schaar in een hand gestoken. Deze  moest in een ziekenhuis worden behandeld.

Occupy Wall Street zegt dat meer dan 30 mensen zijn opgepakt bij 'massale gewelddadige arrestaties'.

Zuccotti Park ligt op een steenworpafstand van Wall Street, waar de aandelenbeurs is gevestigd. Het plein is de bakermat van de Occupy-beweging. De betogers zetten er in september een tentenkamp op. De manifestatie leidde tot vergelijkbare protestacties in andere landen, waaronder Nederland. Het kamp in Manhattan werd in november ontruimd.

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”