Volledig scherm
Julien Blanc © Facebook/Instagram

Tip omstreden datingcoach: grijp vrouwen bij de keel

Hij noemt zichzelf een dating coach, maar in werkelijkheid adviseert hij mannen om vrouwen te 'versieren' op agressieve en vrouwonvriendelijke manieren. De geboren Zwitser Julian Blanc drijft zijn praktijken zo ver door, dat hij inmiddels niet meer welkom is in Australië en Brazilië. Desondanks verdient deze versierder bakken met geld. Dat meldt de Daily Mail.

Volledig scherm
Julien Blanc © Facebook

Op internet gaat inmiddels een petitie rond om Blanc te stoppen in zijn acties. Hij geeft lezingen waar hij zijn publiek zogenaamde verleidingstechnieken leert. Deze technieken komen neer op seksueel agressief gedrag tegenover vrouwen en het tonen van mannelijkheid. Dit houdt onder meer in dat Blanc adviseert vrouwen bij de keel te grijpen. Filmpjes waar hij dit zelf doet staan online onder de hashtag #ChokingGirlsAroundtheWorld.

In een andere tweets roept Blanc vrouwen op om mee te werken aan zijn praktijken. Hij stelt de vraag of vrouwen voortaan zelf drugs in hun drankje kunnen doen omdat het hem werk zou schelen. Als klap op de vuurpijl onthult hij op zijn website het doel van zijn lezingen: seks hebben met vrouwen, terwijl vrouwen zelf al weten dat het verstandiger is om het niet te doen.

Prijzig
De ideeën klinken velen waarschijnlijk beangstigend in de oren. Desondanks verdient Julien flink wat centen. Een lezing bijwonen kost rond de 1250 euro, terwijl voor een  bootcamp een kleine 1600 euro overgemaakt moet worden. Volgens Blanc wordt hier zelfs de meest onhandige man omgetoverd in een versierder. Het zou allemaal draaien om het sociaal isoleren van een vrouw en het verstand van de vrouw doen kortsluiten. Zelf omschrijft Blanc het als 'beledigend, ongepast, emotioneel angstaanjagend, maar ongelofelijk effectief.'

Volgens de Zwitserse Casanova zou een deel van het succes ook door zijn afkomst verklaard kunnen worden. Volgens hem zouden blanke mannen alles kunnen doen en laten wat ze willen. Zijn volgers op internet reageren enthousiast: 'De meeste mensen moeten de gevangenis in voor zijn daden, hij niet: hij krijgt seks'.