Op 11 juli werden twee graven op het Duits kerkhof in Vaticaanstad opengemaakt in de zoektocht naar de sinds 1983 vermiste Emanuela Orlandi (15). De graven bleken leeg.
Volledig scherm
Op 11 juli werden twee graven op het Duits kerkhof in Vaticaanstad opengemaakt in de zoektocht naar de sinds 1983 vermiste Emanuela Orlandi (15). De graven bleken leeg. © EPA

Toch botten gevonden in Vaticaanstad in zoektocht naar verdwenen Emanuela (15)

In de zoektocht naar overblijfselen van de verdwenen Emanuela Orlandi (15), spoorloos sinds 1983, hebben onderzoekers op een Duits kerkhof in Vaticaanstad botten gevonden en meegenomen voor onderzoek. Eerder deze maand openden de onderzoekers twee graven van adellijke Duitse vrouwen, maar daar lag tot grote verrassing niets in.

  1. Geen spoor van Emanuela Orlandi (15), noch van twee Duitse prinsessen in geopende graven Vaticaanstad

    Geen spoor van Emanuela Orlandi (15), noch van twee Duitse prinsessen in geopende graven Vaticaan­stad

    Waar zijn de stoffelijke overschotten van twee Duitse prinsessen gebleven? Die vraag dringt zich op nadat afgelopen week op een kerkhof in Vaticaanstad twee grafkelders werden opengebroken in het onderzoek naar de verdwijning van een Italiaans meisje 36 jaar geleden. Van Emanuela Orlandi was in de tombes geen spoor te bekennen. Maar ook de twee Duitse vrouwen die er begraven hadden moeten liggen, bleken verdwenen. Volgende week opent het Vaticaan een ruimte waarin wél botten liggen in de zoektocht naar Orlandi en de prinsessen.