Volledig scherm
© AFP

Toerist gedood door nijlpaard in Kenia

Dat nijlpaarden tot de allergevaarlijkste dieren behoren voor toeristen op safari, bleek dit weekeinde opnieuw in de Rift vallei in Kenia. Een Chinese toerist werd aangevallen door een nijlpaard en stierf aan zijn verwondingen. Een tweede toerist raakte bij de aanval gewond.

Op slechts een paar kilometer van de plek waar de fotograferende Chinese toeristen werden aangevallen, moest ook een Keniaanse visser het ontgelden. Ook hij overleefde de aanval van een nijlpaard niet. Overigens zou het om twee verschillende nijlpaarden gaan.

Volgens woordvoerder Paul Udoto van Wildlife Services, behoren nijlpaarden en eenzame buffels voor het grootste gevaar voor mensen. Dat er niet veel vaker dodelijke ongelukken plaatshebben, komt omdat de toeristen meestal worden beschermd door gidsen.

In totaal werden dit jaar in het gebied rond het Naivasha meer al zes mensen gedood door nijlpaarden.

  1. Extreemrechtse partij Spanje: ‘Medaille voor burgers die inbrekers doden’

    Extreem­recht­se partij Spanje: ‘Medaille voor burgers die inbrekers doden’

    De Spaanse extreemrechtse partij Vox, die bij de verkiezingen volgende maand een goede kans maakt voor het eerst in het parlement te komen, stelt voor dat burgers die een inbreker verwonden of doden een ,,medaille voor burgerlijke verdienste” zouden krijgen. ,,Wij willen van Spanje niet de ‘Far West’ maken, maar wel een plaats waar de inwoners veilig zijn”, zei partijleider Javier Ortega Smith zondag op een verkiezingsbijeenkomst.