Volledig scherm
De Naran vallei in Pakistan. © thinkstock

Toeristen bedolven onder gletsjer bij maken selfie

Drie toeristen zijn in Pakistan om het leven gekomen toen ze bij het maken van een selfie onder een gletsjer terechtkwamen.

De drie Pakistaanse vrouwen, afkomstig uit Karachi, waren aan het picknicken in de buurt van Naran in de Pakistaanse provincie Mansehra toen ze besloten selfies te maken onder een ijs-overkapping. Dat bericht de Pakistaanse Daily Times. Op het moment van poseren, klapte de gletsjer boven de vrouwen in elkaar.

Reddingswerkers haastten zich naar de plek van het ongeval om de vrouwen uit te graven en naar het ziekenhuis te vervoeren, maar de hulp kwam te laat, zo schrijft Dunya News.

Noodlottige selfies
Het incident is niet het eerste ongeluk waar het maken van selfies noodlottig waren. Vorige week kwamen vijf mensen om het leven toen ze in de Pakistaanse River Kunhar vielen terwijl ze selfies aan het maken waren.

In juli ontdekte de Peruviaanse politie het lichaam van een Zuid-Koreaanse toerist onder een waterval in de Amazone. Dagen nadat hij van de waterval viel tijdens het maken van een foto van zichzelf. Een Duitse toerist was een week eerder nog 200 meter gevallen toen hij aan het poseren was voor een foto op de Machu Picchu.

Struikelen van rots
En in Los Angeles viel de 21-jarige Lorena Barrera van een rots nadat ze over haar slippers struikelde toen ze een foto wilde maken van het mooie uitzicht. De vrouw stortte dertig meter naar beneden en was op slag dood.

Volgens Amerikaanse media klom de vrouw over een muurtje van een meter hoog om een betere foto te maken. ,,Dit gebeurt zo vaak met jonge mensen", zei buurtbewoner Cecil Reynolds uit San Pedro. ,,Er staat niets voor niets een reling. Dat betekent dat je er niet overheen moet klimmen. Veel mensen spelen met het lot en soms eindigt het op deze manier."