Volledig scherm
Het Louvre in Parijs houdt vandaag de deuren gesloten. © AFP

Toeristen voor dichte deur bij het Louvre: personeel staakt tegen drukte

Bezoekers van museum het Louvre in Parijs kwamen maandag voor een dichte deur te staan: receptionisten en beveiligers staken omdat ze de alsmaar groeiende stroom toeristen niet meer aankunnen.

Hun vakbond zegt dat het Louvre verstikt wordt door de hordes toeristen. ,,De werkomstandigheden voor het personeel zijn nog nooit zo slecht geweest. Het aantal bezoekers is sinds 2009 met meer dan 20 procent gegroeid, terwijl er steeds minder medewerkers zijn.”

Voor het museum hebben zich volgens een bond 150 Louvre-medewerkers verzameld om te protesteren tegen het personeelstekort. Toeristen die een kaartje hadden voor maandag krijgen hun geld terug, zegt het Louvre. Het museum is vooral op maandag in trek, omdat de meeste andere musea in Parijs dan dicht zijn.

Alleen vandaag

Op social media laten toeristen weten teleurgesteld te zijn. Sommigen konden alleen vandaag het beroemde museum bezoeken.

  1. Marcus smeekt tijdens footballwedstrijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Marcus smeekt tijdens football­wed­strijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Terwijl andere fans een grappige boodschap opschreven in de hoop in beeld te komen tijdens een footballwedstrijd was de oproep van Edward Marcus een stuk ernstiger: hij smeekte om een nieuwe nier. Het lukte hem niet om op televisie te komen, maar dankzij een foto van een andere fan gaat hij nu toch viraal. Op Twitter is het bericht al meer dan 100.000 keer gedeeld en verschillende mensen hebben zich intussen als donor geregistreerd.