Volledig scherm
© REUTERS

Toestel easyJet maakt noodlanding na verdacht gesprek

De piloot van een toestel van easyJet, dat onderweg was van het Sloveense Ljubljana naar het Engelse Londen, heeft zaterdagavond rond 18.30 uur een noodlanding gemaakt op luchthaven Keulen-Bonn. De 151 passagiers moesten het toestel in Duitsland via noodglijbanen verlaten. 

De piloot van easyJet zette de Airbus 319 aan de grond nadat hij gewaarschuwd werd door een passagier die een 'verdacht gesprek aan boord had opgevangen', aldus Duitse en Britse media. De passagier zou de woorden bom en explosief hebben gehoord. Volgens de politie zijn er drie mannen gearresteerd, zij worden verhoord.

Het toestel was om 16.45 uur in Slovenië opstegen. Alle passagiers zijn gecontroleerd door de politie. Een rugzak die door niemand opgeëist werd, is gecontroleerd opgeblazen. Het vliegveld werd drie uur lang afgesloten, waardoor verschillende vluchten werden vertraagd of omgeleid naar Dortmund en Frankfurt.

Geland uit voorzorg

Volgens woordvoerster van easyJet Carinne Heinen landde de piloot uit voorzorg, zodat in Keulen een extra veiligheidscheck gedaan kon worden. ,,In overleg met de lokale autoriteiten verlieten de passagiers het vliegtuig om controles uit te voeren.''

De passagiers zijn ondergebracht in hotels. Zondag kunnen ze hun reis voortzetten. 

  1. Nederlandse stelletjes ontsnappen aan vulkaanramp: ‘Ze hebben echt geluk gehad’
    PREMIUM

    Nederland­se stelletjes ontsnappen aan vulkaan­ramp: ‘Ze hebben echt geluk gehad’

    Bij de dodelijke vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland zijn vandaag zes Nederlanders door het oog van de naald gekropen. De toeristen, onder wie twee stelletjes, stonden enkele uren voor de gigantische uitbarsting nog op de rand van de krater. ,,Ze hebben echt heel veel geluk gehad en zijn ontzettend geschrokken van wat er is gebeurd”, laat een woordvoerder van reisorganisatie Sawadee aan deze site weten.