Volledig scherm
Een toestel van budgetmaatschappij Ryanair is door de Fransen in beslag genomen © AP

Toestel Ryanair in beslag genomen om conflict over Franse subsidie

De Franse autoriteiten hebben op het vliegveld van Bordeaux een vliegtuig van budgetmaatschappij Ryanair in beslag genomen. Het toestel stond gisterenavond op het punt met 149 passagiers aan boord naar Londen te vertrekken.

De burgerluchtvaartautoriteit zegt te betreuren dat het vliegtuig als ‘laatste redmiddel’ aan de grond moest worden gehouden. De maatregel is het gevolg van een conflict over subsidie die het Ierse luchtvaartbedrijf had ontvangen en die later onrechtmatig bleek te zijn.

Ryanair zou herhaaldelijk zijn gesommeerd het geld terug te betalen.
De luchtvaartmaatschappij heeft nog niet gereageerd op de inbeslagname van het vliegtuig. De gedupeerde passagiers liepen forse vertraging op. Ze konden vijf uur later alsnog naar de Britse hoofdstad vliegen.

  1. Jongetje (6) dat van museum in Londen werd gegooid in spalkenharnas uit ziekenhuis ontslagen

    Jongetje (6) dat van museum in Londen werd gegooid in spalkenhar­nas uit ziekenhuis ontslagen

    Het 6-jarige Franse jongetje dat op 4 augustus door een schizofrene tiener van een uitkijkplatform van museum Tate Modern in Londen naar beneden werd gegooid, is uit het ziekenhuis ontslagen. Volgens de ouders van het ventje ligt hij op bed in een pantser van spalken dat de breuken in zijn benen, voeten, handen, armen, nek, rug en romp moet helpen herstellen. ,,Ons zoontje ziet eruit als een ridder die blijft vechten.”