Volledig scherm
De ravage op Camping de la Plage in Saint-Just d'Ardeche. © AFP

Tornado op camping eist leven Nederlandse moeder (46)

Een 46-jarige Nederlandse moeder van drie kinderen is omgekomen bij de vernietigende mini-tornado die afgelopen weekend camping Les Olivier vlak bij de Franse Ardèche trof. Voor de Nederlandse eigenaren die de camping al 21 jaar runnen komt de klap hard aan. Teus en Jennita en Rita Glismeijer uit Harderwijk zouden volgens een Franse nieuwssite objectifgard.com stoppen met hun levenswerk.

Volledig scherm
© Les Oliviers

In totaal zijn drie Franse campings in de omgeving van de Zuid-Franse Ardèche, een populair gebied onder Nederlandse toeristen, zwaar getroffen door de mini-tornado van afgelopen zondag. De storm met hagel en harde windstoten vernietigde in nog geen tien minuten tijd bijna de hele camping Les Oliviers in het departement Gard. De karakteristieke kleine gezinscamping rondom een oud landhuis en omringd met fleurige zonnebloemvelden is getransformeerd in een rampplek met ontwortelde bomen en beschadigde tenten en caravans.

De verwoestende tornado kostte de 46-jarige Nederlandse Sabine het leven. zo melden Franse media en twitteraars. De moeder laat volgens hen drie kinderen achter. Tijdens het schuilen viel een boom op haar tent. In totaal raakten vijftien tenten beschadigd, twee auto's verpletterd en tientallen bomen werden ontworteld of braken gedeeltelijk af.

Op de facebookpagina van de camping Les Oliviers reageren kampeerders geschokt en uiten hun medeleven: 'Nog steeds kunnen we niet geloven dat jullie en ons 'paradijsje' zo getroffen is...Heel veel sterkte de komende periode', schrijft de 'campingbuurvrouw' van de overleden moeder.

Shock
De familie Glismeijer is in shock. 'Tot onze ontzetting en verdriet is er een dodelijk slachtoffer gevallen', meldt het gezin op hun website. 21 jaar geleden vertrokken Teus en Jennita naar Zuid-Frankrijk om hun droom na te jagen en hun eigen gezinscamping te runnen. 'We zijn in diepe rouw. Onze camping heeft altijd veel Nederlandse bezoekers en we voelen ons met de campingasten altijd één grote familie', vertelt Jennita in tranen aan objectifgard.com.

Op de website van de camping staat dat deze 'voorlopig is gesloten', maar Teus laat aan de Franse nieuwssite weten dat de camping nooit meer open gaat. 'We zijn al boven de zestig en zijn niet meer in staat om de boel op te bouwen', zou hij hebben gezegd.

De familie wil tegenover het AD geen reactie of bevestiging geven over het dramatische incident.

Volledig scherm
© AFP
  1. President Mexico na vrijlating zoon El Chapo: we willen geen oorlog
    video

    President Mexico na vrijlating zoon El Chapo: we willen geen oorlog

    De Mexicaanse autoriteiten hebben een storm aan kritiek gekregen nadat donderdag de zoon van de bekende drugsbaas El Chapo kort na zijn arrestatie werd vrijgelaten vanwege een geweldsexplosie die de aanhouding veroorzaakte. Maar de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador verdedigt het besluit. ,,De beslissing is genomen om levens te beschermen. Je kan vuur niet met vuur bestrijden. We willen geen doden. We willen geen oorlog’’, zei hij vrijdag op een persconferentie.