Volledig scherm
Ter illustratie: strijders van IS © anp

Tot dusver 32 Nederlanders omgekomen in Irak en Syrië

In Irak en Syrië zijn tot nu toe 32 Nederlanders omgekomen in de strijd. Dat heeft het kabinet in een brief aan de Tweede Kamer gemeld. Begin april lag het aantal Nederlandse jihadisten dat was gesneuveld in de strijd in deze landen op dertig.

De meeste Nederlanders sluiten zich aan bij Islamitische Staat (IS). Een klein deel strijdt mee met Jabhat al-Nusra of een andere terroristische groepering, aldus ministers Bert Koenders (Buitenlandse Zaken), Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) en Jeanine Hennis (Defensie).

Er zijn ongeveer 190 Nederlanders naar Syrië of Irak afgereisd. Van hen zijn er 35 teruggekeerd. Deze cijfers zijn hetzelfde als minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) in april naar buiten bracht.

  1. Jonge vrouw verdacht van zedenmisdrijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinderen toekeken

    Jonge vrouw verdacht van zedenmis­drijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinde­ren toekeken

    Een jonge vrouw uit de overwegend conservatieve Amerikaanse staat Utah riskeert een jarenlange vermelding in het register van zedendelinquenten en zelfs een gevangenisstraf omdat ze thuis haar beha uittrok terwijl haar minderjarige stiefkinderen toekeken. De kinderen - 9, 10 en 13 jaar - zouden geschokt hebben gereageerd en het ogenschijnlijk onschuldige incident via familieleden bij de plaatselijke autoriteiten hebben gemeld.