Tram in Zürich
Volledig scherm
Tram in Zürich © Roland Fischer

Tram rijdt zes uur met dode vader rond in Zürich, zoon radeloos: ‘Mensen te veel met zichzelf bezig’

In Zürich, de grootste stad van Zwitserland, heeft een tram urenlang met het lichaam van een overleden passagier rondgereden, zonder dat iemand iets door had. De familie van de 64-jarige man is met stomheid geslagen. ,,Mensen zijn tegenwoordig te veel met zichzelf bezig, ze merken hun omgeving niet eens meer op.”

50 reacties

 • P.C. Kuypers

  1 jaar geleden
  Een stelletje misselijkmakende individuen die oogkleppen op hebben!
 • hanna

  1 jaar geleden
  Mijn waarneming is, dat de meeste mensen alleen nog maar op hun mobiel kijken, zelfs als ze de tram, bus of ov instappen en zelfs tijdens het lopen. Niemand kijkt meer om zich heen of maakt contact met hun medemens of neemt de omgeving waar. Zo'n bevreemdende en in zichzelf verkerende mens.
 • Math Derrez

  1 jaar geleden
  Een collega van mij, touringcar chauffeur,,had jaren geleden ook zoiets aan de hand,,man en vrouw zitten in de bus gemiddeld wordt er om de 2 uren gestopt, dus koffie stop de vrouw stapt uit en haar echtgenoot slaapt,,denk ze, bij de volgende stop denk ze laat ik hem maar wakker maken,, helaas hij was al overleden,,omdat ze zich nog op Duits grondgebied bevonden zijn nog even tot NL doorgereden,,andere passagiers waren niet op de hoogte
 • Lenie van der Heiden

  1 jaar geleden
  Erg negatief allemaal, het klopt wel maar alleen ten dele. Er zijn gelukkig nog heel veel mensen die iemand helpen of waarschuwen als dat nodig lijkt, soms overbodig. Ik zeg in zo'n geval dat ik het prima in de gaten had maar bedank ze toch vriendelijk voor de waarschuwing want ik zou niet willen dat ze niet meer durven en dat het dan wel nodig was geweest.
 • Anita Mast

  1 jaar geleden
  Ik weet niet of het het geval was maar door mondkapjes word ook een belangrijk deel van iemands gezichtsuitdrukking ontnomen aan het zicht. Wellicht dat dit ook een oorzaak is geweest dat mensen niet hebben gezien dat er iets mis was met deze meneer. Ook als je wel denkt klopt dit wel is het ook wel een drempel om iemand aan te spreken. Vaak word je vreemd aangekeken zo van waar bemoei jij je mee?? Maar blijft natuurlijk erg triest. Gecondoleerd voor de nabestaanden.