Volledig scherm
Chris (nu Kristin Beck) in dienst bij de Amerikaanse Navy SEALS. © Amazon

Transgender komt na 20 jaar bij mariniers uit de kast

Alhoewel het bij de Amerikaanse marine voor transgenders en vrouwen uit den boze is om een gevechtsfunctie uit te oefenen, hoopt Chris het taboe eindelijk te doorbreken. In zijn, of eigenlijk haar autobiografie 'Warrior Princess' is te lezen dat Kristin Beck, na 20 jaar in dienst bij de Navy Seals eindelijk uit de kast komt.

Kristin Beck, voorheen Chris, diende 20 jaar als SEAL en vocht op de meest gevaarlijke slagvelden in de wereld, maar nadat ze de elite-eenheid van de marine in 2011 verliet, besefte ze dat ze nooit het leven leidde dat ze eigenlijk wilde.

'Chris wist vanaf haar kindertijd al dat ze een meisje wilde zijn', vertelt Anne Speckhard, co-auteur van Beck's biografie Warrior Princess, die afgelopen weekend in Amerika werd gepubliceerd.

Krijger
Speckhard vertelde aan ABC News dat Beck het geheim jaren met haar meedroeg terwijl ze op de proef werd gesteld door zware trainingen en missies. Ze kreeg te maken met de speciale eenheid Seal Team Six, die verantwoordelijk was voor de aanval op Bin Laden. Ook liet ze een flinke baard groeien in haar dienstjaren. Om die reden hadden haar collega's totaal geen vermoeden gehad van haar transseksualiteit.

Brandon Webb, een collega uit een ander SEAL-team, herinnert Beck als een goede militair en een 'echte vent'. 'Chris speelde voetbal, reed motor en was een echte krijger.

Beck wilde niets liever dan uitkomen voor haar ware geaardheid, maar wist dat ze dat niet kon doen terwijl ze in dienst was. 'Jarenlang had Chris haar seksualiteit uitgezet als een lichtschakelaar'.

Uit de kast
Toen ze in 2011 de Navy SEALS verliet was de tijd rijp om uit de kast te komen. Ze begon zich te kleden en op te maken als een vrouw. Haar nieuwe identiteit onthulde ze online voor vrienden met de boodschap 'geen vermommingen meer' en ze ging vaak naar homobars in Florida. Momenteel krijgt Beck hormoontherapie ter voorbereiding op de geslachtsoperatie die ze binnenkort ondergaat.

Uiteraard is Kristin Beck niet de enige transgender die haar land dient. Uit onderzoek blijkt dat 20 procent van alle Amerikaanse transgenders in het leger zitten, maar nooit en te nimmer over hun geaardheid spreken vanwege het taboe dat daarop rust. Beck hoopt met haar boek de ogen van de militaire wereld eindelijk te openen.